"Het leven wordt voorwaarts geleefd maar achterwaarts begrepen” (Sören Kierkegaard) 

 

Mijn naam is Francy op het Roodt, samen met ons samengesteld gezin, als moeder van drie zonen en levenspartner Lonneke Emans (twee zonen, dochter en kleinkind) woon ik in het dorp Reuver. Mijn praktijk is gevestigd in het naastgelegen dorp Beesel, Limburg.
 
Ik bied psychosociale begeleiding aan jongeren en volwassenen.
Dit doe ik vanuit een systemisch en ervaringsgerichte benaderingswijze.
In de praktijk werk ik met regelmaat samen met Lonneke zowel bij individuele begeleiding als met groepen.
Onze expertises versterken elkaar en brengen ons in een energieke gezamenlijke kracht.

Motivatie 
Mijn motivatie om mij verder te ontwikkelen tot psychosociaal therapeut komt voort allereerst uit mijn eigen sterk doorleefde verlieservaringen. In dit persoonlijke proces ben ik bewust geworden en heb ik ervaren hoe complex processen van verlies zijn en welke (soms onherstelbare) impact en veerkracht verlies kan hebben in je leven. Uit deze nieuwsgierigheid is mijn passie gegroeid om mij te verdiepen in de effecten en impact van verlies- en trauma- ervaringen in een mensenleven.
 
Een nieuwsgierigheid die tot op heden in ontwikkeling is en waar ik telkens weer nieuwe ontdekkingen in doe en waar ik nog lang niet in ben uit geleerd. Mijn persoonlijke visie op leven.
 
In mijn praktijk maar ook in het leven van alledag ontmoet ik mensen die ik mag inspireren maar die zeer zeker ook mij inspireren. Deze ontmoeting ontstaat in verbinding met de ander. Iedere dag leer ik weer van de mens om mij heen en hun leven, met pijn, vertrouwen, liefde en vreugde. 
 
Boeken
Omdat ik het belangrijk vindt dat er aandacht is voor het effect van verlies & rouw in het gezin heb ik het boek, Mamma, ga ik eerder dood dan jij?, geschreven. Het boek start met de tekst op het moment dat onze jongste zoon, die de progressieve spierziekte Duchenne draagt, aan mij vraagt "Mamma, ga ik eerder dood dan jij?"

In 2010 heb ik het kleuterboek
 "Waarom lopen Tijs zijn benen niet zo snel", geschreven. 
 
Het boek laat op heel sprekende wijze zien hoe jonge kinderen omgaan met het verlies van lichamelijke functies. 
 
Loopbaan
Alvorens ik besloot om mij om te scholen tot psychosociaal therapeut heb ik gewerkt in diverse organisaties als zorgverlener in diverse zorgfuncties.
Gestart in 1998 als verpleegkundige en later in 2000 als dialyseverpleegkundige in het VieCuri te Venlo. Waarna ik mij in deze organisatie heb doorontwikkeld tot opleidingsfunctionaris, docent verpleegkunde en (organisatie)coach.
 
In 2013 raakte ik door een reorganisatie mijn functie als opleidingsfunctionaris kwijt en werd ik als Arbo adviseur aangesteld. Hier heb ik kennis en ervaring opgedaan over werk en wetgeving en heb ik van dichtbij het psychosociale effect ervaren en begeleid bij medewerkers tijdens transities en re- organisaties; verlies van functie; verlies van arbeid; verlies door ziekte. In deze functie heb ik veel ervaring mogen op doen rondom preventie en verzuim en het effect van transitie en verlies op de werkplek. 
 
2013 was voor mij het keerpunt in mijn leven waarin ik mij de vraag stelde "Wat wil ik later nu echt worden?" De aanleiding hiervoor was hetgeen wat ik aan verlies in mijn eigen gezin mee maakte, de diagnose Duchenne spierdystrofie die in september 2010 bij onze jongste zoon werd vastgesteld.
 
Dit werd absoluut versterkt door het plotseling overlijden van mijn tante in september 2013. Zij werd op een voor mij ingrijpende wijze van het leven beroofd tijdens haar werkzaamheden als verpleegkundige in de thuiszorg. Haar overlijden bracht mij de vragen "wie ben ik in dit leven" en "wat is mijn taak in dit leven".

In 2020 ben ik gescheiden van de vader van mijn 3 zonen. Een ingrijpend en dynamisch proces, de meest moeilijke keuze in mijn leven. In dit proces heeft het leven mij geleerd hoe in liefde los te laten en toch in verbinding te blijven met mijzelf en mijn omgeving. Ik heb geleerd hoe te blijven vertrouwen op mijn innerlijke leefwereld. Pijn, verdriet en liefde opnieuw te positioneren en te integreren in mijn leven, zonder wrok of oordeel. Het bracht mij tot de vraag "wat is mijn roeping in dit leven?" of te wel "Wat doe ik in mijn werk als psychosociaal therapeut?"
 
Met dankbaarheid en gepaste trots begeleid ik mensen in mijn praktijk vanuit een diversiteit aan verlies, rouw, trauma. Puurheid, veiligheid, vertrouwen en integriteit vormen hierbij het uitgangspunt tot samenwerking met elkaar.
 

 
Plan je afspraak / ontvang informatie
stuur een app bericht  of mail naar info@praktijkgewoonik.nl
 
Binnen 2 weken kan een eerste afspraak gepland worden.
 
Voel je welkom!