Mamma ga ik eerder dood dan jij? 
 
De vraag "Mamma ga ik eerder dood dan jij?” is de aanleiding om dit boek te schrijven. Met als doel om te vertellen dat de dood geen continue bedreiging hoeft te zijn maar juist een aanleiding kan zijn om met elkaar een rijk leven te maken. Iedere dag opnieuw te verwelkomen, te ontmoeten, met alles wat zich die dag aandient.
 

 
Artikelen
 
Tijdschrift voor Coaching (TVC) Artikel TVC 2018.pdf

PSC Magazine 
 
  

 
 Recensies & verkoop
 
 

 
 
 

 
Inhoud boek
Tijs, de zoon van Francy stelde de gevreesde vraag "Mamma, ga ik eerder dood dan jij?” Haar zoon heeft de ziekte van Duchenne. Een ongeneeslijke ziekte waarmee hij niet oud zal worden.
 
Het verhaal van een moeder, een zoon, een gezin. Hoe alles in hun leven veranderde. Over wanhoop en overgave. Over 1000 vragen en soms antwoorden.Voor ouders van langdurig zieke kinderen. Voor werkers in de zorg, het onderwijs, voor familieleden en wie meer wil weten over de impact en de veerkracht van een gezin na zo’n boodschap. Met bijdragen van experts en professionals. 

Over Francy

Francy op het Roodt werkte oorspronkelijk in de zorg. Ze studeerde verlieskunde. In 2012 publiceerde ze het kleuterboek "Waarom lopen Tijs zijn benen niet zo snel?” In 2016 publiceerde ze een interactieve kaarten set voor professionals (L-E-V). Ze verzorgt trainingen en lezingen op het gebied van verlies en rouw. Francy heeft een therapeutische praktijk, Praktijk Gewoon IK!
 
Aan dit boek werken mee
Inmiddels is het verhaal van dit boek geconcretiseerd onder bezielende begeleiding van mijn leermeester
Henk Roefs.

Veel dank aan visual artist Isabella El Hasan voor de prachtige illustraties. Zij tekent met potlood, acryl en krijt en bewerkt haar tekeningen vervolgens in een digitale omgeving.

De vormgeving wordt gedaan door grafische ontwerpster Carla Schrijvers. Het drukwerk door drukkerij Weemen, Venlo.

Gastschrijvers die ik zeer dankbaar ben voor hun bijdrage:
  • Dr. Imelda de Groot, Radboud Nijmegen
  • Anja Gilissen, Ergotherapeut Adelante
  • Drs. Jos Hendriksen, Kinder Neuro Psycholoog, Kempenhaeghe
  • Sabine Noten, Rouw- en verliestherapeut, mede oprichtster en directeur opleiding Land van Rouw.
  • Fian aan den Boom, Verpleegkundig ZZP-er
  • Henk Roefs en Gerda van Adrichem, Relatie therapeut
 
Meer weten over Duchenne Spierdystrofie www.duchenne.nl