In de afgelopen jaren heb ik kennis en ervaring mogen op doen met vele werkvormen en methodieken om mensen een op maat begeleiding te bieden die past bij hun persoonlijke proces op dat moment. Tijdens de opleiding bij het Land van Rouw in 2013 maakte ik voor het eerst kennis met het systemisch werk, opstellingen en diverse methodieken afgeleid van systeemwerk. Hier heb ik kennis genoten over de werkwijze en inzichten van Bert Hellinger een van de grondleggers van het systemisch werken.

Mijn nieuwsgierigheid reikte verder en ik ben mij meer gaan verdiepen in de achtergronden van systemisch werken. Zo volgde ik trainingen trauma verwerking en traumaopstellingen bij Gwen Timmer Praktijk Parabel te Utrecht, maakte ik kennis met de resonantie methode IoPT van Franz Ruppert tijdens een tweedaagse training en volgde ik een masterclass IoPT bij Vivian Broughton. Daarnaast ben ik veel literatuur gaan lezen van onder andere Ingrid Dyckstra, Peter Leviene, Franz Ruppert, Janina Fisher, Els van Steijn, Riet Fiddelaers- Jaspers, Bert Hellinger, Vivian Broughton, Margriet Wentink (Interaktiel).
 
Inmiddels heb ik mij de IOPT methode van Franz Ruppert eigen mogen maken op een wijze waarin ik lerende zal blijven en mijn inzichten en mogelijkheden durf bij te stellen met nieuwe inzichten die continu in beweging zijn. Het is voor mij een vertrouwde methode geworden waarmee ik dagelijks werk in mijn praktijk. Een werkwijze die bewerkstelligd om daadwerkelijk naar de kern, de bron af te dalen, waar het echt in je leven over gaat. 
 
Momenteel volg ik de opleiding Heel de vrouw bij Margriet Wentink, Interakt. Deze opleiding brengt als specialisatie het begeleiden van resonantieprocessen bij seksueel trauma